Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул имат изумителна кола според Хамилтън

Ред Бул имат изумителна кола според Хамилтън

28
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви в края на предсезонните тестове във Формула 1, че Ред Бул имат изумителен автомобил и е сигурен, че RB10 ще е бърз, когато екипът преодолее проблемите си с издръжливостта си.

Екипът на англичанина Мерцедес е сочен за фаворит в първите състезания заради стабилното си представяне в тренировките досега. Отборът от Бракли упорито настояваше, че това определение не е коректно, тъй като става дума само за изпитания. В същото време Ред Бул имаха трудна подготовка с поредица различни проблеми както от страна на задвижващата система, така и със самата кола. Хамилтън обаче е убеден, че шампионският тим и Себастиан Фетел ще са претенденти в първенството.

Той (Фетел – б.р.) е настоящият световен шампион и съответно се превръща в цел за всички. Изглежда имат изумителен болид – обикновено колкото по-красива е една кола, толкова е по-бърза. Сигурен съм, че ще стигнат този етап (автомобилът им да е с достатъчна скорост, за да се борят). Като оправят нещата със задвижващата и всички останали системи, ще са както винаги трудни за побеждаване. Знам, че моят отбор по-силен от тях и се надявам да имаме възможност да водим битка – обясни Хамилтън.

Той бе сред малкото пилоти, дали поне приблизителна прогноза за очакванията си от Гран при на Австралия:

Надявам се и мисля, че определено ще се борим за класиране в топ 5. Това е всичко, което мога да кажа. Изживяхме най-странния и труден предсезонен период, за да сме в състояние да преценим точно кой къде е. Има още много неща за учене, тонове и съм сигурен, че екипите дори не са стигнали до отделни аспекти. Така че в петък през състезателния уикенд ще сме като на тест, ще продължим да учим. Ще има грешки, убеден съм, от всички.