Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул купи Минарди

Ред Бул купи Минарди

41
0

Ред Бул купи екипа на Минарди. Новината бе съобщена снощи на пистата Спа в Белгия. Австрийската компания става собственик на 100% от акциите на екипа от Фаенца от 1 ноември тази година. До края на шампионата обаче в тима няма да има промени.

От чисто лична гледна точка ще съм много тъжен да напусна падока и спорта, който обичам – коментира шефът на Минарди Пол Стодарт. – Винаги съм казвал, че имам намерение да продам отбора при наличието на сериозен купувач, отговарящ на определени условия.

Австралиецът допълни, че е искал да се увери в три основни точки. Първата е достатъчно лично отдаване и финанси, които да осигурят на тима ниво, което той не може да си позволи. Второто е базата на екипа да остане в Италия. Третото засяга подсигуряване бъдещето на персонала.

След подробни разговори с Дитрих Матешиц съм доволен, че Ред Бул изпълнява тези критерии. На тази база се съгласих да продам отбора.

Искам да благодаря на всички в Минарди за невероятната им подкрепа през петте години, в които бях собственик на екипа. Това може и да е най-малкият тим във Формула 1 в момента, но определено притежава най-голямото сърце
– заяви още Стодарт.