Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул, Макларън и Ферари след първия ден изпитания

Ред Бул, Макларън и Ферари след първия ден изпитания

50
0

С 99 обиколки и най-добро време за деня приключи тестовете днес Себастиан Фетел с Ред Бул RB6. Постижението на немския пилот без съмнение бе най-бързо, въпреки че измервателната система на Херес изключи и няколко обиколки не бяха отчетени.

– Направихме доста турове, а колата върви надеждно. Изпробвахме някои малки промени, но не отхвърлихме достатъчно количество от програмата си, както се надявахме, заради времето. Себастиан и болидът бяха постоянни в дълга серия, а това е обещаващо – обясни шефът на рейсинженерния отдел Йън Морган.

Люис Хамилтън провеждаше изпитанията на Макларън МР4-25, като покри 318 км (72 обиколки). Въпреки сложните условия отборът продължи развитието на болида, базирано на събраните от теста миналата седмица данни, когато екипите пак бяха на Херес. Спирането на англичанина в началото на сесията е било причинено от грешка в система, определена от Макларън като маловажна.

Във Ферари сутринта Фелипе Маса направи 50 тура с основна цел работа по гумите според съответните условия на трасето. Спирането му бе обяснено от екипа като обичаен за тест проблем, който не представлява нищо тревожно. Следобед Скудерията изпусна момента, когато пистата бе най-суха и бразилецът записа само 25 обиколки. Той изпробва модификации по F10 и проверява поведението при различни настройки, като някои от тях отнемаха доста време.

– Не бе най-добрият ни ден на изпитания. Ситуацията се сменяше непрекъснато и изтървахме може би най-добрия момент [за тестове] в ранния следобед – призна Маса. – Надяваме се утре нещата да се оправят, въпреки че прогнозата не е особено окуражаваща.