Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул надхвърлят очакванията за представяне в първите стартове, заяви Хорнер

Ред Бул надхвърлят очакванията за представяне в първите стартове, заяви Хорнер

45
0
Себастиан Фетел

Ред Бул надхвърлят очакванията за представяне в първите надпревари от сезон 2014 г. във Формула 1, заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер.

Във втория кръг от шампионата отново само единия болид на тима стигна до финала – този на Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион се качи на подиума и този път Ред Бул запазиха мястото на почетната стълбичка.

Предимството (на Мерцедес) е сериозно в момента. Според мен се справихме невероятно добре, за да ги доближим толкова, колкото успяхме през изминалия уикенд. Авансът им е очевиден и той е на правите. Ние се трудим упорито с момчетата от Вири. И като се има какво е положението с двигателя, то надхвърляме очакванията. Рено знаят, че има още много потенциал, като оправят проблемите с управляемостта. Надяваме се да продължим да напредваме по отношение скоростта на правите. Рено могат да напреднат, защото голяма част от грижите им са свързани със софтуера. Нещата обаче не опират само до тях – видяхме [Фернандо] Алонсо как се бори с [Нико] Хюлкенберг: Алонсо с нови гуми, напълно отворен DRS и не може да изпревари Хюлкенберг с неговите изхабени гуми. Проблемът не само в Рено. Свалям шапка на Мерцедес – свършили са много добра работа през зимата със задвижваща си система. Ние трябва да се потрудим да ги догоним – обясни Хорнер.

Той повтори, че трябва всички компоненти да заработят заедно, както и че решение едва ли ще бъде бързо намерено:

В Бахрейн няма тенденции да вали. Все пак ще се опитаме да направим някакъв прогрес за една седмица.

Според Ред Бул пък наказанието на Даниел Рикиардо – преместване с 10 места назад на стартовата решетка в Бахрейн за опасното му излизане от бокса – е прекалено сурово. Хорнер заяви, че в екипа са наясно с правилото и за съжаление го приемат:

Наказанието е прекалено спрямо простъпката, но за съжаление това са правилата. Колелото не бе поставено правилно. Механикът с пистолета усети, че нещо не е наред и опита да го завие допълнително, като вместо това го отви. Случват се такива неща. Екипът ни прави най-бързите боксове в питлейна и това бе грешка.