Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул начело във втория ден от тестовете в Абу Даби

Ред Бул начело във втория ден от тестовете в Абу Даби

69
0
Абу Даби,тестове,Феликс да Коща

Тестовете за млади пилот в Абу Даби продължиха и през втория ден при идеални условия. При температура на въздуха малко над 30 градуса португалският тест пилот на Ред Бул успя да постигне най-добро време, изпреварвайки с половин секунда Оливър Търви, тествал днес за Макларън.

Да Коща успя да подобри минимално резултатът си от първия ден, но остана далеч от постигнатото от Кевин Магнусен. Всички отбори отново бяха концентрирани върху аеродинамичните изследвания. Това бе особено видимо по колите на Заубер и Ред Бул, които бяха накичени със сонди. На доста от болидите обаче можеше да се види и добре познатата аеро боя FlowViz.

Силно впечатление в сряда направи Едуардо Мортара. Пилотът на Ауди в германският шампионат за туристически автомобили DTM зае трето място за деня, като с колата на Лотус бе с 0,739 сек по-бавен от Да Коща. Той направи 75 обиколки, голяма част от които със сонда на еърбокса.

На четвърта позиция се нареди Естебан Гутиерес с болид на Заубер. Мексиканецът бе най-усърдният пилот на пистата, завършвайки деня с 94 направени обиколки. Сутринта в програмата му бяха аеродинамични изпитания, докато следобед направи дълги серии от обиколки с твърдите гуми. Най-доброто си време обаче той постигна в края на деня с меките гуми. Според информацията на Заубер програмата на Гутиерес е била значително по-различна от тази на Фрийнс предния ден.

На пета позиция се нареди Гари Пафет, който отново получи половин ден за работа, а шестото място остана за Джони Чекото младши, който с болид на Торо Росо бе малко по-бавен от постижението на Жан-Ерик Верн в квалификацията в събота и с 0,1 сек каралия в първия ден Луис Разия.

Последното място отново бе за Гийдо ван дер Гарде, който сутринта изпробва нови части за Катерам, а следобед направи аеродинамични изследвания. Все пак той подобри времето си от първия ден с повече от 0,8 сек.