Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул най-бързи в първата сесия на Албърт парк

Ред Бул най-бързи в първата сесия на Албърт парк

48
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Пилотите на Ред Бул Марк Уебър и Себастиан Фетел оглавиха класирането в първата свободна тренировка за Гран при на Австралия, с която започна състезателният уикенд в Мелбърн. Темпото им бе очаквано, както и това на останалия трети Фернандо Алонсо (Ферари).

Тренировката се проведе при облачно време, като температурата на асфалта бе около 20 градуса. Асфалтът (също неизненадващо) бе доста мръсен и това доведе до поредица изпускания на състезателната линия. Първото се случи буквално в първата минута след отварянето на питлейна – Карун Чандок се удари в стена и строши носа на Лотус-а си. В отбора установиха, че индиецът не е имал проблем в автомобила, така че състезателят остана със смущението от допуснатата грешка.

Още пилоти излитаха от трасето до края на първите 90 минути за подготовка в Мелбърн, но без толкова сериозни последствия. Сериозната работа всъщност започна едва 40 минути след старта на сесията, а най-зает бе последният половин час. Единствено Испания Рейсинг не стъпиха на трасето, опитвайки трескаво да довършат колите си. Предполага се, че може би ще успеят да проведат някакви тестове във втората тренировка.

Уебър и Фетел пък неизменно бяха начело в подреждането без видими проблеми. Единствено износването на гумите – вероятно най-коментираната тема по време на предсезонната подготовка – влияеше на темпото и на двамата. Алонсо пък остана на почти цяла секунда зад тях, като той въобще не бързаше да излезе на пистата. Испанецът съсредоточи усилията си в последните двайсетина минути, като успя да направи 20 тура.

Оптимизмът на Мерцедес се оправда донякъде с 4-о време на Нико Розберг, а Рубенс Барикело бе пети с чудесна скорост на Уилямс FW33. Преживелите крайно трудна зима Макларън са шести и седми.