Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не преследват Хамилтън

Ред Бул не преследват Хамилтън

34
0
Кристиан Хорнер

Ред Бул не преследват Люис Хамилтън в опит да го привлекат в екипа си, заяви шефът на тима Кристиан Хорнер. Повод за изявлението му бе информация за това, че хората на Дитрих Матешиц имат желание да вземат световния шампион във Формула 1 за 2008 г.

Всеки мениджър на пилот, който си върши работата като хората, в момента чука на нашата врата. Люис е страхотен пилот. Човек може да предположи, че няма да е щастлив, ако изкара още една година без добри резултати. Но с това нямам предвид, че търсим как да го привлечем. Много сме доволни от настоящите си състезатели. И въпросът за това къде иска да кара би трябвало по-скоро да се зададе на Люис – обясни Хорнер.

Настоящият договор на Хамилтън с Макларън изтича в края на 2012 г. От вчера пък той е с нов мениджърски екип – хората от компанията на Саймън Фулър XIX Ентъртейнмънт. Слуховете обаче са неизменна част от битието във Формула 1. Доскоро приказките пращаха Себастиан Фетел във Ферари, но той подписа продължение на договора си с Ред Бул до 2014 г. Доста хора се съмняват и че Михаел Шумахер ще изкара пълния си контракт, ако и тазгодишният Мерцедес не е на ниво като през 2010 г.