Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул няма да използва новия двигател на Рено в близко бъдеще

Ред Бул няма да използва новия двигател на Рено в близко бъдеще

26
0

Екипът на Ред Бул взе решение съвместно с Рено да не използва новата спецификация на задвижващата система на френския производител в Гран при на САЩ този уикенд. Компанията използва 11 от останалите и 12 възможности за развитие на двигателя в обновената му версия.

Тя обаче ще бъде пусната в действие най-вероятно чак за Гран при на Бразилия в средата на ноември. Новата версия се отличава основно с ревизирана горивна камера, което като цяло носело 0.2 сек на обиколка подобрение според изчисленията. Това било счетено за недостатъчно много, за да се използва системата, при положение че заради смяната двамата пилоти Рикиардо и Квят ще получат сериозни наказания назад в стартовата решетка.

А сега в Остин и двамата имат шанс за добро класиране, тъй като пък състезателите на Ферари Фетел и Райконен ще бъдат изместени с 10 места в решетката точно за въвеждането на новата спецификация на задвижващата система на Скудерията.

Новата система на Рено няма да бъде използвана и в Мексико заради специалните изискванията на трасето към охлаждането. Така остава надпреварата в Бразилия на Интерлагос.

„Няма да използваме новата система поради някои основателни причини, заяви директорът на операциите на Рено Реми Тафен. – 10-те места наказание в решетката не си струват това, което ще спечелим от двигателя като скорост. Ако видите и условията, на мокро колата на Ред Бул Рено е много по-добра при такива условия. И ще е по-лошо да получим наказанията точно когато имаме шанс.”