Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул очакват основните им съперници в Канада да са Ферари и...

Ред Бул очакват основните им съперници в Канада да са Ферари и Макларън

43
0
Себастиан Фетел,Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Проблемите с KERS очевидно не се отразяват на скоростта на Ред Бул – Себастиан Фетел спечели шестия си полпозишън за 2011 г. вчера и ще стартира днес от първа редица за Гран при на Канада. Точно на пистата Жил Вилньов се очакваше съперниците да окажат по-сериозен отпор, но единствено Ферари се доближиха до времената на германеца и усилията им стигнаха за втора и трета позиция.

Доволен съм от постигнатото. Далеч по-добре сме спрямо миналата година, когато заложихме на различна стратегия и пожертвахме квалификацията. Сега обаче се чувствах удобно – заяви Фетел. – Началото на уикенда не бе леко за мен, но за щастие момчетата поправиха колата и следобед тренирах нормално, което е важно за тази писта. Не е лесно точно тук да вървиш плавно, но всичко в квалификацията премина чудесно за нас с две прекрасни излизания накрая. Голямата задача тепърва предстои. Условията вероятно ще се променят и може би ще вали – въпросът е кога и колко. При всички положения обаче първа позиция е страхотен старт – допълни той.

Марк Уебър загуби цялата последна свободна сесия заради проблем с KERS-а, който (както и съотборникът му) не използва в квалификацията.

Момчетата се постараха да поправят нещата и бяхме убедени, че системата ще работи, но още в загряващата обиколка прекъсна отново. Пробвахме да я възстановим за Q3, но не бе възможно. Щеше да е хубаво да съм на първа редица, но и четвърти е достатъчно напред. Надпреварата е дълга и сигурно ще е интересна – обясни австралиецът.

Ред Бул очакват основни съперници в състезанието да са Ферари и Макларън, сподели шефът на тима Кристиан Хорнер.