Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул очакват сериозна съпротива от Ферари и Макларън

Ред Бул очакват сериозна съпротива от Ферари и Макларън

33
0
Марк Уебър

След три седмици ваканция пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър нямат търпение да се върнат в автомобилите си за предстоящата Гран при на Белгия – 12-и кръг от световния шампионат на Формула 1.

Световният шампион изкара активна почивка, като дори бе засечен да почива на яхтата на управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун. Англичанинът от години не крие пристрастията си към пилота на Ред Бул и преди време дори му предложи (все още на шега) да вземе някоя от двете му дъщери. В момента обаче Фетел е напълно съсредоточен върху работата си на пистата. Той е лидер във временното генерално класиране с 234 точки пред съотборника си (на 85), Люис Хамилтън (на 88) и Фернандо Алонсо (на 89), въпреки което отказва да приеме твърденията, че шампионатът е предрешен и титлата отново ще е негова.

Пистата Спа е всичко, за което един пилот мечтае: невероятно бързи завои, бавни шикани, а времето може да поднесе всякакви изненади. Конфигурацията следва естествения профил на местността в Ардените и е една от любимите ми в календара. Червената вода и Бланшимон са страхотни завои, като на мокро трасе преминаването им е истинско предизвикателство. От цялата писта харесвам най-много двойния ляв Пуон. Вървиш на шеста предавка, дърпаш крака от газта за момент и след това ускоряваш до 280 км/ч в кривата. Последният шикан е сложен, тъй като колата може да занесе във всякаква посока и ти е необходима огромна концентрация, за да останеш на трасето – сподели Себастиан дни преди началото на състезателния уикенд.

Уебър също обясни, че Спа-Франкоршамп е сред най-забележителните трасета във Формула 1 въобще, както и че е изкарал достатъчно време извън кокпита и го сърбят ръцете отново да се състезава.

Миналогодишната надпревара не бе изключение от неписаното правило за този кръг – времето отново изигра сериозна роля в развитието на нещата, а аз изкарах страхотни битки с Люис и Роберт [Кубица] за подиума. Очаквам същото и през предстоящия уикенд – сериозна борба между Ферари, Макларън и Ред Бул. Беше чудесно да презаредим батериите, но вече сме готови за оставащата част от шампионата – допълни австралиецът.

Очакваше се ситуацията с Марк – евентуалното му оставане в Ред Бул за още година – да се изясни по време на лятната пауза, но това не се случи до момента.