Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул отхвърлят предположенията, че са измислили проблема на Фетел

Ред Бул отхвърлят предположенията, че са измислили проблема на Фетел

39
0
Себастиан Фетел

Ред Бул отхвърлиха предположенията, породили се след Гран при на Бразилия, че са измислили проблема на Себастиан Фетел, за да дадат възможност на Марк Уебър да спечели надпреварата на Интерлагос. Фактът, че германецът видимо не изоставаше от съотборника си и дори на моменти даваше най-бързи обиколки, моментално се оказа повод за поредните теории на конспирацията. Шефът на тима Кристиан Хорнер обаче заяви на трасето, че всъщност е бил изумен как немският пилот изобщо е финиширал в състезанието, след като е имал толкова сериозни грижи.

Естествено, че винаги ще има хора с различни теории, но Себ категорично имаше проблем. Въобще не ми е ясно как тази скоростна кутия изкара цялата дистанция. Ако някой мисли, че ситуацията е била предизвикана по някакъв начин, то мога да гарантирам, че грижите ни си бяха истински и доказателството беше високото кръвно на всички на питуола – заяви Хорнер.

Фетел се обадил по радиото на тима си със съобщението, че не може да задържи лидерството, както и че не е сигурен дали ще завърши. Затова изразил желание да пусне Уебър, за да може отборът да победи отново.

В скоростната кутия няма никакво останало масло. В последните пет обиколки направо изчезна. Бяхме като залепени за данните, за да следим дали ще завърши – каза още Хорнер.