Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул откриха сезона с парти

Ред Бул откриха сезона с парти

48
0

Ред Бул откриха сезона със страхотно парти, но претърпяха разочарование в квалификацията. Екипът направи поредния купон, на който присъстваха 1800 гости. В района на доковете в Мелбърн отборът превърна обикновено празен огромен склад в лъскаво заведение за една нощ. На събитието присъстваха пилотите на Ред Бул и Торо Росо, които бяха специално представени на гостите, забавлявани след това от акробати и циркови номера. Състезателите обаче си тръгнаха рано-рано, тъй като трябваше да участват в квалификацията за Гран при на Австралия. За съжаление доброто настроение бе помрачено, тъй като не всичко бе наред. Болидите на Ред Бул вървяха страхотно, но само Дейвид Култард стигна до третата част на тренировката за място
Щеше ми се да мога да атакувам малко повече, но като натисна малко и колата става нестабилна по неравностите – оплака се шотландецът. – Сега вниманието ни е изцяло концентрирано върху старта, където ще е много интересно без тракшън контрол.
Местният любимец Марк Уебър от своя страна взе 15-а позиция (но ще застане на грида 14-и вследствие наказанието на Тимо Глок) заради повреда, довела до катастрофа.
Нещо стана отпред вдясно на колата и не беше добро. Почувствах нещо странно в първия завой, но продължих да натискам, тъй като нали карах в квалификация и нещо се счупи в шести завой. Бях дотам и излетях в чакъла – обясни инцидента си австралиецът. – Почти невъзможно е да се вземат точки при такава позиция и при нормални обстоятелства, защото на тази писта е много, много трудно да се изпреварва, но аз ще направя всичко възможно.
Екипът смята, че повредата в колата на Уебър е на спирачките според първоначалните данни за инцидента.