Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул отново имат проблем с дебитомерите

Ред Бул отново имат проблем с дебитомерите

39
0
Даниел Рикиардо

Екипът на Ред Бул отново имаше проблеми с дебитомера в днешните свободни тренировки преди Гран при на Малайзия.

Тимът работи с нови устройства, но при това положение ще търси изясняване на ситуацията от страна на ФИА.

Измерването скоростта на горивния поток се превърна в основна тема на обсъждане след първата надпревара за сезона. В Австралия Даниел Рикиардо финишира втори, но бе дисквалифициран заради това, че бе превишил многократно допустимия лимит от 100 кг/ч. Тимът обжалва санкцията, като шефът на отбора Кристиан Хорнер е категоричен, че правилата в нито един момент не са били нарушени, а хомологираните от ФИА сензори дават грешни данни.

Днес Ред Бул са сменили след първата тренировка датчика в болида отново на Рикиардо, след като първоначално поставеният се повредил. Хорнер обясни по време на самите тренировки, че е говорил с рейс директора и технически делегат на ФИА Чарли Уайтинг относно ситуацията. Сега обаче допълни, че отново ще проведе дискусия с него, за да се намери решение и Ред Бул да не рискуват нова дисквалификация.

Въпросът е какво ще правим, ако видим ново разминаване. Надявам се да постигнем някакво разумно решение. Още нямам резултатите от втората сесия (за сензора в колата на Рикиардо). Дано са в ред и всичко да продължи нормално през останалата част от уикенда. Ако не стане така, ще се окажем в доста странна ситуация. Ще се постараем да работим с ФИА, но дилемата е същата като в Австралия преди две седмици – коментира англичанинът.

Хорнер заяви също така, че знае за същите проблеми и в други отбори:

Останалите екипи не разговарят особено много с нас. Но знаем, че и при тях се случва. В Торо Росо тази сутрин е имало две повреди. Датчикът на Серхио Перес не е бил наред цяло състезание, други са имали различни показания. При нас проблемът бе, че постоянно показваше отклонение от калибровката. Трябва ни датчик с постоянно поведение.