Начало Лайфстайл Ред Бул подариха RB5 на Нюи в Гудууд

Ред Бул подариха RB5 на Нюи в Гудууд

31
0

Фестивалът на скоростта в Гудууд започна вчера и едно от първите неща, които се случиха там, бе връчването на болида RB5 на Айдриън Нюи от страна на Ред Бул.

Дизайнерът получи този подарък като признание за работата, която свърши в отбора от идването си в него през 2006-та година.

Връчването на „ключовете“, заедно със специален шлем, направи лично шефът на тима – Кристиян Хорнер, а Нюи подкара творението си по легендарното трасе в Гудууд.

„Бях особено радостен да предам този RB5 от името на Ред Бул на Ейдриън днес. Това е един наистина важен за нас автомобил, тъй като това е първият модел, който спечели 6 състезания за Ред Бул Рейсинг миналата година. Ейдриън съсипа моравата си заради колекцията си от автомобили, но този със сигурност направо ще я откъсне! Надявам се, че той ще се грижи внимателно за него и ще изпита особено удоволствие, докато го кара по хълма в Гудууд. Щастливи сме да му го дадем, заедно със съответния шлем, както и всичко останало, което да го предпази. Дадохме му обаче също и няколко резервни, за всеки случай“, заяви Хорнер след церемонията.

Самият дизайнер пък бе крайно развълнуван:

„Малко много ми идва всъщност. Момчетата очевидно са вложили адски много труд в това да подготвят колата за мен. Очевидно е – боята и линиите са абсолютно перфектни, а и работата, вложена в каската, също е невероятна. Също така и фактът, че момчетата отделиха цял уикенд, за да дойдат тук и да го подготвят за мен, е фантастичен.

Бях много нервен преди първото си качване – никога досега не съм карал кола с ръчен съединител и никога не съм спирал с левия крак, но колата бе наистина фантастична за каране. Малко се уплаших, защото не бях подготвен за дължината на първа предавка и затова когато излизах от падока, колата доста се изстреля, а аз си казвах само – „ръчен съединител, ръчен съединител“. Но автоматичната реакция е да го търсиш с левия крак! Качването бе с мокри гуми, така че карането беше меко. Но е просто огромно удоволствие да си в този автомобил и да чуваш този уникален звук отвътре.

Сега планът е да се съюзим с няколко други момчета, които познавам и които са достатъчни късметлии, за да имат такива коли и да могат да наемат писта, за предпочитане модерна. Така там ще мога да се радвам на карането на автомобила и да не се притеснявам, че мога да се завъртя пред публика.“