Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул празнуват

Ред Бул празнуват

52
0

Отново на мокра писта, както и през 2008 г. на Монца, Себастиан Фетел бе недостижим и спечели втора победа в кариерата си. Успехът му е първи триумф за отбора на Ред Бул, като радостта е двойна благодарение на второто място на Марк Уебър. Младият немски пилот не допусна нито една грешка в управлението си от старта до финала на състезанието и заслужено триумфира.

10 обиколки преди финала се опитвах да контролирам разликата спрямо колата зад мен и да адаптирам темпото си. В някакъв момент мислех само как да финиширам, но заради това загубих концентрация и опитах да вървя завой за завой, без да гледам твърде напред. В последните два тура малко намалих, тъй като не исках да рискувам да се изпързалям на водата отстрани на пистата. После всичко беше фантастично. Невероятно съм горд и щастлив. Благодаря на всички. Поздрави на Австрия! – възкликна Фетел.

Уебър от своя страна описа трудностите на екипа от последните дни, признавайки, че целият отбор не вярвал колите да стигнат до финала, особено след вчерашните им проблеми. Австралиецът бе щастлив и че надделя в битката с Дженсън Бътън, след което се качи на второто по височина стъпало на подиума.