Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул притеснени от влизането и излизането от пита

Ред Бул притеснени от влизането и излизането от пита

43
0
Марк Уебър

Марк Уебър бе най-бърз в свободните тренировки за Гран при на Корея, докато съотборникът му в Ред Бул Себастиан Фетел малко изостана и се нареди седми в края на първия ден изпитания на пистата Йонгам.

– Денят беше позитивен и колата вървеше добре. Има доста информация за събиране, с което се справихме доста успешно. Настроени сме оптимистично след днешното представяне, като вече се концентрираме върху утрешния ден. Трасето е хубаво за каране – има няколко уникални секции. Влизането и излизането от пита са малко сложни, но с изключение на това организаторите са свършили забележителна работа и ако тръгна да ги критикувам, ще търся под вола теле – заяви австралиецът.

Фетел пък оприличи първите тестове на новата корейска писта на бърз курс по дрифт и пързаляне, но обясни, че се е забавлявал.

– Следобед имаше повече смисъл да се кара, но спуках гума в началото на втората сесия, което повлия на програмата ни. Заради това трябваше да сложа меките гуми доста рано, а това никак не допадна на сместа софт. Но като цяло ситуацията не беше твърде лоша. Влизането в питлейна е на сляпо и пилот, влизащ в бокса, ще бави съперниците зад себе си. При опит за задминаване може да се окаже трудна ситуация. Мисля, че ще се справим в квалификацията, защото темпото ни си е на ниво. Първият сектор обаче не ни се получава, затова се борим във втори и трети – каза още Себастиан.