Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул RB9 върви страхотно, но имаме по какво да работим, заявиха...

Ред Бул RB9 върви страхотно, но имаме по какво да работим, заявиха Фетел и Уебър

52
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе абсолютно недостижим днес следобед на пистата Монца. Още при първото си излизане с гуми медиум той оглави таблицата, даде време под 1:25 мин за обиколка и след това никой дори не се доближи до постижението му.

Марк Уебър остана втори, на малко повече от 6 десети от секундата зад съотборника си.

И макар и двамата да бяха доволни от колите си Ред Бул RB9, се опитаха да обяснят, че петъчните времена не са достатъчно представителни за темпото на отделните екипи. Според Фетел дори представянето му сутринта, когато бе зад Мерцедес и Ферари, е вероятно по-близко до това, което ще се случи в квалификацията.

Изглежда времената са близки. Беше чудесен ден, но е едва петък. Може да се разсееш, ако се вторачиш прекалено в днешните резултати. Според мен ще има сериозна битка в квалификацията, много коли ще борят (за предни позиции). Колата е страхотна, но в някои завои се пързалях повече, отколкото ми се искаше. Освен това е очевидно, че непрекъснато се опитваш да оптимизираш болида. Винаги има две-три неща – дори автомобилът да е чудесен – за доизпипване. Да, денят бе положителен, но уикендът е дълъг. Ще видим какво сме в състояние да подобрим за утре. Смятам, че балансът ни бе доста силен, но със сигурност можем да пипнем нещо – обясни Себастиан.

Уебър също бе далеч от суперлативи и остана здраво стъпил на земята:

Колата със сигурност е в нелоша форма. Ние просто искаме да извлечем максимума от наличния пакет. Трябва да работим по-упорито и по късите, по дългите серии. Себ направи един тур, който бе много по-добър от тези на всички останали – това се случва понякога. Но и на Спа бяхме много силни в петък и не толкова в третата тренировка, когато беше сухо – тогава всички ни настигнаха.