Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с двигател Рено и собствена хибридна система догодина

Ред Бул с двигател Рено и собствена хибридна система догодина

75
0
двигател,Рено,Рено Спорт F1

Екипът на Ред Бул ще участва във Формула 1 и през 2016 г., разкрива изданието thejudge13.com. Това ще стане чрез използването на последната спецификация на тазгодишните двигатели на Рено с 12-те възможности за развитие, които няма да бъдат брандирани, а хибридните системи ще бъдат собствена разработка на Биковете.

Екипът от Милтън Кийнс остана без мотори за догодина, след като прекрати предсрочно договора си с Рено заради слабите и ненадеждни продукти на френската компания, а в същото време от Ферари и Мерцедес отказаха да му доставят задвижващи системи. Само от Хонда проявиха желание, но то беше възпряно от правото на вето на Макларън.

Според информацията на изданието Ред Бул и Рено вече са се разбрали за двигателите с вътрешно горене от тази година с последните подобрения, които обаче няма да носят името на френската компания. Хибридните системи обаче Ред Бул ще се прави сами, като за целта е отделена специална сграда под №9 в седалището на тима.

Там работи бившият гуру по двигателите на Мерцедес Марио Илиен, който от година работи по това да помогне на Рено да оправи сериозните си проблеми около двигателя. Именно той ще се занимава с разработването на хибридните системи и тяхното напасване с двигателя с вътрешно горене.