Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул също се обявиха срещу теста на Шумахер

Ред Бул също се обявиха срещу теста на Шумахер

49
0

Ред Бул Рейсинг се присъединиха към Уилямс, заставайки срещу опитите на Ферари да осигурят тест на Михаел Шумахер с F60.

Тъй като правилата тази година забраняват тестове по време на сезона, единственият начин Шумахер да тества тазгодишния болид на тима си е само, ако всички останали отбори са съгласни това да се случи. По-рано днес обаче Уилямс изразиха нежеланието си за подобен тест.

Според агенция Ройтерс шефът на Ред Бул – Кристиян Хорнер, вижда нещата по същия начин, независимо че досега се смяташе, че всички членове на ФОТА нямат нищо против теста.

Точно както и Уилямс, Хорнер смята ситуацията с Шумахер за сходна с тази на Хайме Алгерсуари, който направи дебюта си за тима на Торо Росо в Унгария без да е взел и един завой с кола от Ф1.

„Сигурен съм, че Михаел Шумахер, който е 7-кратен световен шампион и е спечелил 91 състезания няма да има проблем да постигне добра скорост.

Също така Михаел кара 2-годишно Ферари на Мугело миналата седмица, така че не се съмнявам, че той ще постигне добро темпо бързо“, заяви Хорнер.