Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул се надяват отново да са втори по скорост, заяви Рикиардо

Ред Бул се надяват отново да са втори по скорост, заяви Рикиардо

80
0
Даниел Рикиардо

Ред Бул се надяват да са втори по скорост, заяви Даниел Рикиардо. Той обясни, че екипът не е очаквал да има скоростта на съперниците от Мерцедес.

Австралиецът бе 13-ти в първата тренировка, а във втората даде осмо време.

Научихме страшно много днес. Сутринта имахме няколко различни идеи – някои от тях проработиха, а други не, както винаги се случва в петък. Всъщност ситуацията никога не е перфектна през първия ден. През втората тренировка изпитахме още няколко неща и мисля, че като цяло имахме сериозен прогрес спрямо първата сесия. Все още има място за напредък, но събрахме достатъчно информация за тази вечер. Не смятам, че сме бързи колкото Мерцедес. Не сме и очаквали да сме. Но се надяваме отново да сме втори по скорост – коментира Рикиардо. – Самата писта е къса, но всъщност е доста добра. Непрекъснато имаш работа – в първи сектор има изкачване, след това слизаш. Наистина е чудесна конфигурация. Втората и третата секция се преливат прекрасно. Може да се изгради добър ритъм през някои завои. А на отделни места ще пострадаш, ако стъпиш твърде навън. Много пилоти излетяха днес, включително и аз.

Рикиардо каза още, че разликата спрямо Мерцедес е видима, но поне не е по-голяма в сравнение с предходните стартове. Той повтори, че според него може да намери с тима си малко повече време утре.

Съотборникът му Себастиан Фетел също отбеляза, че е постигнал напредък в днешните тренировки:

Завъртането ми не беше планирано. Но след като усетих какво става, се постарах да не ударя стената. Сутринта явно имахме малко повече проблеми, следобед нещата бяха по-добре. видяхме, че и други екипи се борят със софт – по-твърдите гуми, не могат да ги накарат да заработят. Утре би трябвало да е различно, тъй като ще е по-топло.