Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул „ще излезе на бой“ след паузата, твърди Хорнер

Ред Бул „ще излезе на бой“ след паузата, твърди Хорнер

3226
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер

Шефът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер се зарече, че отборът му ще „излезе на бой“ след лятната пауза. Тимът преживя два поредни разочароващи уикенда, в които загуби преднината си и в двата шампионата.

Макс Верстапен водеше с цели 32 точки пред Люис Хамилтън при пилотите. Отборът имаше аванс при конструкторите, но след състезанията във Великобритания и Унгария се оказа догонващ.

Хорнер се закани, че след паузата Ред Бул ще излезе още по-амбициран на Спа в края на август и вярва, че поредицата от състезания с лош късмет ще приключи.

„Спечелихме шест състезания през първата половина на годината – заяви той. – Състезанията, в които загубихме вината не бе наша. Погледнете Азербайджан. Това, което се случи не беше по вина на Макс, Силвърстоун не беше по вина на Макс, Унгария не беше по вина на Макс. Но вярвам, че късметът ни ще се промени. През целия сезон той се балансира и очаквам с нетърпение втората половина на годината.”

„Мисля, че целият отбор заслужава сега почивка – продължава англичанинът. – Пилотите ни ще получат малко отдих и повярвайте ми, ще влезем в битката през втората половина на това първенство и ще бъде интересно .“

Ред Бул напусна Будапеща в понеделник с голямо разочарование

Ред Бул напусна Будапеща в понеделник с голямо разочарование, не само от резултатите, но и заради възникналите в резултат на ударите от последните надпревари проблеми с двигателите на Верстапен и на съотборника му Серхио Перес. Мексиканецът бе директно изваден от удара в първия завой, а моторът му се оказа с повреда.

Ако нуждата от смяна двигателя на Перес бъде потвърдена, и двамата пилоти ще се сблъскат, почти сигурно, с наказания от преместване на решетката в заключителната фаза на сезона. Причината е, че ще трябва да използват четвърти мотор.

„Това със сигурност няма да помогне – признава Хорнер. – Имаме голям брой аварии и потенциално загубихме два двигателя поради действията на други пилоти, така че да, много е разочароващо. Но знаете ли, ние все още сме в разликата между първо и второ място по точки. Влизаме в лятната ваканция, имахме много лош късмет в последните състезания, беше доста брутално в щети, части и двигатели, но ще влезем в битката за втората половина на шампионата. Очевидно това бяха тежки седмици, но нещата могат да се обърнат много бързо, както току-що видяхте, как става това, а в този шампионат предстои дълъг път.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.