Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще обявят привличането на Рикиардо на Спа, твърди немската преса

Ред Бул ще обявят привличането на Рикиардо на Спа, твърди немската преса

38
0
Даниел Рикиардо

Ред Бул ще обявят на пистата Спа-Франкоршамп, че са решили да привлекат Даниел Рикиардо в екипа, твърди немската преса. Според Шпорт Билд изборът на шампионския тим е паднал върху 24-годишния състезател на Торо Росо. Марк Уебър напуска Формула 1 след края на настоящия сезон и темата кой ще го замести в отбора от Милтън Кийнс се обсъжда от момента, когато австралиецът обяви оттеглянето си.

За фаворити за позицията са смятани Рикиардо и Кими Райконен. Името на Фернандо Алонсо също бе намесено в спекулациите, докато финландските медии пък смятат, че сънародникът им ще се върне във Ферари.

От Ред Бул няколко пъти обясняваха, че ще обмислят внимателно опциите.

Няма да има изявления до Спа. Не мога да каже нещо повече от това – заяви съветникът на тима Хелмут Марко.

Бе обяснено, че решение ще бъде взето най-много до края на август и официално съобщение може да се очаква най-късно до Гран при на Италия на Монца.

Рикиардо е смятан за удачен дългосрочен вариант за Ред Бул. Той е и кадър на академията за млади пилоти на „биковете“, а освен това е фаворит на Марко, който има сериозно влияние в тима. Райконен е доказан победител и световен шампион, но нерядко се изтъква, че е вече на 33 години (на 17 октомври ще навърши 34).

Що се отнася до Алонсо, то предположенията по адрес на испанеца са многобройни и разнообразни. Двукратният световен шампион се присъедини към Скудерията през 2010 г. Точно Райконен бе освободен тогава от Маранело, въпреки че имаше договор, а Ферари изплатиха цялата заплата на финландеца. Фернандо обаче така и не взе титла с легендарния италиански тим.

Според Ники Лауда например пък Алонсо не е добър вариант за Ред Бул, тъй като би донесъл само проблеми в Милтън Кийнс.