Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще представи новата си кола на 5 февруари

Ред Бул ще представи новата си кола на 5 февруари

36
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Както и през изминалата година, от Ред Бул залагат на ранна премиера на своята нова кола. Екипът около Ейдриян Нюи първо бе известен с това, че развива колкото се може по-дълго време своята кола, преди тя да бъде тествана. Тази стратегия обаче бе променена.

Официално екипът обяви, че ще участват с RB8 още в първите тестове на Херес, който започват на 7 февруари. Пред Аутоспорт Нюи обяви, че ще бъде разочарован, ако не успят да изкарат новата кола за първите изпитания.

Сега пък Auto Hebdo обяви, че новата кола ще бъде представена от Себастиян Фетел и Марк Уебър на 5 февруари 2012 г. в Милтън Кийнс. Досега отбора представяше колите си директно на пистата, сега обаче явно предстои промяна.

Лотус Рено също ще опитат да представят новата си кола още за началото на първите тестове, според френското списание. Даденият там термин е 6 февруари. В противовес на повечето отбори, от Уилямс са се решили на пищна презентация. Представянето на FW34 няма да се състои както обикновено в Гроув, а специална церемония в Доха, Катар. Там отбора разполага с технически пост. Освен това се очаква именно там да бъде обявено присъединяването на сериозен спонсор от емирствата към отбора.

Мерцедес пък както обикновено, ще бъде с различна от останалите отбори стратегия. От екипа са решили да започнат тестовете с „междинна“ кола и едва при последните тестове да извадят истинската. Така едва за вторите тестове в Барселона, започващи на 21 февруари, екипът на Рос Браун ще представи своята MGP W03.