Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще знаят следващата седмица дали RB9 ще е на първия...

Ред Бул ще знаят следващата седмица дали RB9 ще е на първия тест

53
0
бокс,Ред Бул

Тимът на Ред Бул ще е наясно през следващата седмица дали новият им болид RB9 ще е готов за първия предсезонен тест във Формула 1. Това заявиха от екипа пред ВВС Спорт, след като вече няколко пъти бе посочено, че битката за титлата през 2012 г. е повлияла върху развитието на автомобила за новия сезон.

Въвеждахме нови неща по колата до предпоследното състезание. Това затрудни работата по другия болид. Честно казано, ситуацията повлия на разработките за новия автомобил повече, отколкото ни се искаше. Взетото решение бе правилно за конкретния момент, тъй като изпълнихме задачите си, но пък означава крайно натоварена зима, през която се опитваме да наваксаме – обясни конструкторът Ейдриан Нюи.

Отборите от Гран при започват изпитания на колите за новия сезон на 5 февруари на пистата Херес в Испания. Отборът и Себастиан Фетел спечелиха титлите при конструкторите и пилотите през последните три последователни сезона и ще трябва да защитават постигнатото и през 2013-а. Напрежението от предходния сезон обаче неминуемо оказва влияние – във филма за историята на отбора отпреди Нова година Нюи призна, че 2012 г. е била един от най-трудните сезони в цялата му кариера. Шефът на тима Кристиан Хорнер и пилотът Марк Уебър обаче допълни, че той вече е най-добрият конструктор в F1 и според него Ейдриан е изпреварил дори легендарния основател на Лотус Колин Чапман.

След подобно постижение неизменно се сещаш за Ейдриан, тъй като той има невероятно силно влияние – каза Уебър. – Може да го видиш как задава на Себ и на мен въпроси, а след три месеца вади нещо, за което се сещаш, че е онова от разговорите преди толкова време.

Ред Бул пък не за първи път може да пропуснат първите зимни тестове. През 2010 г. те планираха така програмата си, че не участваха в началните тренировки от подготовката. Тогава Хорнер обясни, че новата кола е еволюция на предшествениците си и целта е да бъде изпитана колкото се може по-добре в аеродинамичния тунел.