Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул стои зад намаляването на минималната възраст за получаване на суперлиценз?

Ред Бул стои зад намаляването на минималната възраст за получаване на суперлиценз?

687
0
Арвид Линдблад, Ред Бул
снимка Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул може да стои зад решението на ФИА да намали минималната възраст за получаване на суперлиценз. Според racingnews365, отборът от Милтън Кийнс е поискал ръководния орган да направи изключение заради Арвид Линдблад. 16-годишният британец е част от академията на Ред Бул и в момента се бори за титлата във Формула 3.

По време на състезателния уикенд в Маями стана ясно, че F1 отбор е поискал от ФИА суперлиценз за пилот, който няма 18 години. Предположенията бяха, че стана въпрос за Андреа Кими Антонели. Италианецът ще навърши необходимата възраст през август

Антонели има достатъчно точки за суперлиценз, но все още няма необходимата възраст за получаване на този пропуск. Преди няколко години в F1 бе въведена граница, която не допускаше пилоти под 18 години да участват в шампионата. Причината за това решение беше свързана с Макс Верстапен. Нидерландецът дебютира в F1 още на 17 години и се прехвърли директно от Формула 3.

Антонели е смятан за един от най-големите млади таланти в състезанията с едноместни болиди. Италианецът спечели германската Формула 4 през 2022 г. После той триумфира в Формула Регионал Европа и Формула Регионал Близък изток. Тази година той се прехвърли директно във Формула 2, прескачайки Формула 3.

Наскоро излезе нова информация за искането за намаляване на минималната възраст за получаване на суперлиценз. Според racingnews365, Ред Бул е поискал ФИА да направи изключение, а не Мерцедес. Отборът от Милтън Кийнс залага големи надежди на един от пилотите от академията си- Арвид Линдблад.

В момента Линдблад се състезава във Формула 3 с тима на Према. 16-годишният талант спечели дебютния си старт в шампионата на пистата в Бахрейн. После той финишира втори в спринта на пистата Албърт парк. Миналия уикенд Линдблад триумфира в основната надпревара в Барселона. Понастоящем той е четвърти във временното класиране и изостава с 11 точки от лидера Леонардо Форнароли.

Линдблад ще навърши 17-годишна възраст на 8 август. След това той може да получи суперлиценз от ФИА, ако разполага с достатъчно точки. Но от друга страна това не означава, че Линдблад има гарантирано място в F1 след няколко години. Понастоящем той е фокусиран върху представянето си във Формула 3. Ако продължи добрата си форма, той може да се премести във Формула 2 догодина.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Red Bull Junior Team (@redbulljuniorteam)