Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул убедени, че са избрали правилните гуми

Ред Бул убедени, че са избрали правилните гуми

36
0

– Мислехме, че можем да свършим добра работа с твърдите гуми и точно така се и оказа – заяви Марк Уебър след финала на квалификацията на пистата Жил Вилньов в Монреал. – Бяхме наясно, че трябва да атакуваме първа редица, но и знаехме колко силни са Макларън с меката смес.

В крайна сметка австралиецът се класира втори на стартовата решетка и се надява изборът му на гуми медиум да му помогне в надпреварата.

– Освен това не забравяме, че тук е много вероятно да излезе кола за сигурност – има страшно много варианти, по които може да се развие надпреварата – допълни Марк.

Трети остана съотборникът му Себастиан Фетел, който нарече последната част на сесията интересна.

– Избраните от нас гуми отнемат малко време, докато заработят. Ние си го знаехме и честно казано, аз така и не направих добър тур чак до последната ми обиколка. Не сметнахме перфектно времето, но все пак се справихме. Утре би трябвало да направя добър старт, тъй като съм от чистата страна. Щастлив съм, че с Марк постигнахме тези позиции с – от моя гледна точка – правилните гуми. Вчера видяхме, че меките трудно издържат повече от няколко тура – коментира германецът.