Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул все пак проучват възможността за допълнителен тест с Пирели

Ред Бул все пак проучват възможността за допълнителен тест с Пирели

45
0
Себастиан Фетел

Ред Бул все пак проучват възможността за допълнителен тест Пирели, но с двегодишен болид на екипа. След произнасянето присъдата на Международния трибунал на ФИА срещу Мерцедес и доставчика на гуми за тренировките им на Каталуния бе публикувана информация, че екипът от Милтън Кийнс е на път да бойкотира теста на Силвърстоун (17-19 юли) и да проведе частни проби. Съветникът на отбора Хелмут Марко обясни впоследствие, че негов саркастичен коментар бил приет сериозно и няма такова нещо.

Ред Бул потвърдиха участие в теста следващата седмица, а сега стана ясно, че проучват възможността за допълнителни тренировки, било то и с по-стара кола. ФИА изразиха готовност след Гран при на Великобритания да позволят на Пирели да правят проби с какъвто автомобил пожелаят, но сред отборите все още съществува несигурност.

Ще видим как ще се развият нещата. Това е нещо, което трябва да обсъдим с Пирели. Те трябва да преценят от какво имат нужда и какво изискват от тестовете. Какво и да става обаче, трябва да има прозрачност. Не искаме никой да се промъква тайно нанякъде или да носи необозначени каски – коментира шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер.

Спортният директор на Пирели Пол Хембри пък смята, че отборите трябва да бъдат побутнати по посока съгласие за участие в тестове.

ФИА заявиха, че ще позволят тренировките и това е чудесна стъпка напред. Сега трябва да седнем с федерацията, Жан Тод и Чарли Уайтинг (президента и рейс директора на ФИА – б.р.) и да определим какво точно искаме. След това ще отидем при шефовете на отбори и ще заявим: „Вижте, трябва да се свърши това и това, за да продължим напред“. И всичко изброено като действия не е само за Пирели. Всеки, който идва в спорта, трябва да работи така – обясни Хембри.