Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул загубиха обжалването на дисквалификацията на Рикиардо

Ред Бул загубиха обжалването на дисквалификацията на Рикиардо

13
0
ФИА

Ред Бул загубиха обжалването на дисквалификацията на Даниел Рикиардо от Гран при на Австралия.

Отборът от Милтън Кийнс се яви пред Международния апелативен съд на ФИА в опит да оспори решението на стюардите от Албърт парк. Пилотът бе изхвърлен от класирането заради многократно превишаване скоростта на потока на горивото.

Съдът, след като изслуша страните и проучи техните показания, реши да потвърди решени №56 на стюардите, с което те дисквалифицираха автомобил №3 на Инфинити Ред Бул Рейсинг от резултатите на Гран при на Австралия – се казва в крайното изявление.

От ФИА съобщиха, че по-късно тази седмица ще публикуват пълното решение заедно с основанията за взимането му.

По време на изслушването представляващият ФИА Джонатан Тейлър заяви, че отправяните към отборите от Формула 1 технически директиви се използват за насочване на екипите към съобразяване с правилата. Той допълни, че Ред Бул не бива да ги игнорират, независимо от причините.

Защо това е важно? Спортът трябва да се уповава на равнопоставеност. Затова се нуждае от авторитетен метод за измерване. Един отбор не може да си избира методите за измерване, нито кой от тях и кога да спазва – заяви Харис-

В решението не се споменава нищо за допълнително наказание на Ред Бул, въпреки призива на Мерцедес за такова. Адвокатът на тима от Бракли Пол Харис заяви, че постъпката на съперниците им е директно нарушение на правилата:

Ние сме особено притеснени, че Ред Бул демонстрираха толкова скандално и нарочно пренебрежение спрямо тези правила, както и че съществува риск отново да го сторят. Тук сме, за да потърсим начин това да не се случи пак. Необходимо е условията на битката да са равни през останалата част от сезона. С уважение предлагаме най-ефективния начин за подсигуряване на това – съдът да постанови тежестта на простъпката и да им наложи допълнителна санкция, която да е условна през останалата част на сезона. По този начин няма да имат възможност за ново престъпване на границите.