Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул готови за битка в първия старт от сезона

Ред Бул готови за битка в първия старт от сезона

54
0
Марк Уебър

Ред Бул са готови за битка в първия старт от сезон 2011 г. Отборът спечели и двете световни титли във Формула 1 през миналата година, но обръща поглед към предстоящите състезания.

За Марк Уебър Гран при на Австралия е и домашен старт, който роденият в Куийнбейн пилот очаква с нетърпение.

С тима направихме страшно много тестове, вложихме огромно количество работа в колите – сега ще ги изпробваме на максимум на Албърт парк и множество въпроси ще получат отговори. Уикендът ще е изпълнен със събития, а времето в частност може да е променливо. Ще научим още повече неща за гумите, те ще имат ключова роля. Надявам се на по-добър късмет там, защото не съм постигнал нещо особено след дебютната си надпревара през 2002 г. Надявам се на най-добрия възможен резултат и има всички индикации, че сме в състояние да го постигнем. Изминалата зима бе най-добрата за нас – да се надяваме, че положението ще е същото и в надпреварата – коментира Уебър.

Световният шампион Себастиан Фетел от своя страна още през зимата заяви, че не вижда изписания на колата му номер 1, когато седне в кокпита, а емоциите от Абу Даби миналия ноември полека лека са утихнали.

Знаем какво е усещането сезонът да започва в Австралия. Мястото и пистата са много специални. Мелбърн живее с Формула 1 в продължение на седмица и нямам търпение да пристигна там. Зимата бе вълнуваща, а времето около Коледа – наистина важно за почивката и спокойствието ми, но от февруари насам се върнахме в ритъм. Прекрасно е да погледна към миналата година и постижението ни от тогава, но наистина искаме страшно много да вървим напред и да се фокусираме върху новите кола и сезон. Всичко започва от нулата, вълнуваме се и желанието ни е отново да се състезаваме – заяви германецът.