Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Red Bull купува Ягуар

Red Bull купува Ягуар

67
0

След дълги преговори най-накрая сагата Ягуар намери своето логично продължение. Австрийската фирма производител на енергийни напитки Red Bull спечели надпреварата със строителните предприемачи от Midland и от 2005 година ще участва в шампионата на Формула 1. Американецът Калкховен пък поема контрола над Косуърт.
И така вече всичко е официално. Red Bull вече притежава тима на Ягуар. Представители на двете партии са се срещнали два дни преди крайния срок за заявяване на участие пред ФИА за 2005 г. и са уточнили всички подробности. Австрийците ще заплатят символичната сума от $ 1 млн.
Интерес към тима имаше и от страна на милиардера Алекс Шнайдер и неговата Midland-Group, но засега плановете на кандския руснак остават неосъществени.
Кой ще бъде пилот в тима на Red Bull все още не е ясно. Това ще се реши до края на месеца. Добри шансове до момента има за досегашния пилот на отбора Кристиян Клийн, който е и питомец на Red Bull. Фирмата се задължава да гарантира участието на отбора поне в следващите три години. Освен това трябва да бъде задържан целия персонал, както и да поеме разходите по заплатите възлизащи на 21 млн. паунда.
Сделката ще бъде официално обявена днес на пресконференция в Лондон от 11:15 ч. (СЕВ).