Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да намерим няколко десети, за да останем в борбата, смята Рикиардо

Трябва да намерим няколко десети, за да останем в борбата, смята Рикиардо

47
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо бе най-бърз в петъчните свободни тренировки на пистата Ерманос Родригес в Мексико. Той бе доволен от автомобила си, макар да смяташе, че може да постигне и по-силно време.

„Денят бе доста положителен. Винаги е чудесно да си начело в класирането. Все още смятам, че можем да постигнем известно подобрение, а и знаем, че Мерцедес задължително има напредък в събота. Според мен трябва да намерим няколко десети от секундата, за да останем в борбата”, обясни австралиецът.

„Хубаво е да не се налага да променяш кой знае какво по болида. В началото работата е по-трудна заради ниското сцепление, лесно се допускат грешки, което се видя – имаше много завъртания. Трябва да си внимателен, да се отнасяш добре с болида си, а да се чувстваш добре в кокпита много помага тук. Мисля, че намерихме доста добри реглажи, но това не означава, че останалата част от уикенда ни ще е лека.”

„Засега няма изгледи за смяна на задвижващата ми система. Ако не се случи нещо непредвидено, то вероятно ще стартирам от позицията, която ще извоювам в събота.”

Макс Верстапен остана трети във втората тренировка, но не бе твърде далеч като време от съотборника си. Той изпита някои нови компоненти, важни за работата на Ред Бул за следващия сезон.

„Темпото изглежда добро. В първата сесия поведението с новите елементи не ми хареса и затова спряхме рано тестовете им. За момент загубихме ритъм и не направих толкова обиколки, колкото ни се искаше, а това означаваше и леко изоставане по отношение на настройките”, заяви Макс.

„Следобед трябваше да наваксаме и да намерим добър баланс. Така и не постигнахме желаното, но все пак бях трети, така че според мен потенциалът е налице. Сцеплението би трябвало да се подобри.”

„Денят ми приключи с повреда на MGU-H, но двигателят бе стар, така че нямаме особени притеснения за останалата част от уикенда. Темпото на Даниел изглежда добро, а и бяхме най-бързи с всички типове гуми, което е положително. Все още нямаме достатъчно мощност за квалификациите, но смятам, че е напълно възможно да водим битка за приличен резултата в неделя.”