Начало Картинг Рекорден брой участници във 2-ия кръг на CFKC

Рекорден брой участници във 2-ия кръг на CFKC

25
0

Огромен, рекорден брой участници се включиха във второто за сезона състезание от шампионата за любители по картинг на списание Club F1. Включиха се общо 29 човека, и в навечерието на Великден, на писта Лаута имаше още един празник – този на картинг спорта.

Състезанието бе много напрегнато и интересно, както за участниците, така и за зрителите. Квалификацията се проведе при доста трудни условия за почти всички – имаше огромен трафик на пистата, с който всеки трябваше да се съобразява. В крайна сметка, най-добре се справиха двамата състезатели на Shadow Kart Team Никола Николов и Борис Барболов, които спечелиха първите места. За тяхно съжаление обаче, те не изтеглиха най-добрите картове на жребия и завършиха по-назад от стартовите си позиции. Втора поредна победа грабна двукратния шампион Николай Димитров, който се оказа най-съобразителен в създалия се хаос след стартовете и на двата манша. Втори се класира Румен Паунов, също карал много добре, най-вече през първия манш. Трети остана Никола Николов. Добро впечатление направиха дебютантът Гено Тонев, както и Костадин Костадинов, който обаче имаше нещастието да не успее да завърши втория манш, след инцидент причинен от Чавдар Варийски. Последният бе и наказан за тази си маневра.

Във втората гонка, за разпределение на местата от 11 до 20, също бе интересно, като в крайна сметка младостта, съчетана с добрите картове, надделяха над опита. Едни от най-младите участници, Веселин Паунов и Иван Тонев, спечелиха първите 2 места, оставяйки зад себе си далеч по-опитните Йордан Пенчев и Георги Шопов. Лош късмет с картовете пък имаше стартиралият от 1-а позиция в гонката Илиан Димитров, който завърши 7-и в гонката, или общо 17-и в състезанието.

В третата гонка, за местата от 21 до 29, дори и времето не бе благосклонно към участниците – заваля дъжд. За щастие на състезатели и организатори, той не бе много силен, но затрудни максимално борещите се по-скоро за престиж (тъй като точки за местата след 20-то не се дават). В крайна сметка, най-добре се справи дебютантът Явор Колев. Вторият манш, много силно каране показа и Венцислав Цонев, който за 1-2 обиколки, от последен стана първи, но за съжаление той бе класиран много назад, защото караше без допълнително изискания баласт за изравняване на килограмите и чрез коефициент, базиран на недостигащото му тегло бе изместван със 7 места назад във всеки манш. В крайна сметка, състезателите се пребориха с мокрото трасе, което през втория манш вече изсъхваше, и успяха да завършат невредими, въпреки няколкото завъртания по завоите.