Начало Автомобили Renault Captur: проектиран да изследва света

Renault Captur: проектиран да изследва света

63
0

Новият Renault Captur не изневерява на успешната си рецепта със своето двуцветно купе и продължава да надгражда, добавяйки два нови екстериорни цвята: Оранжев „Атакама“ и Син „Океан“, както и  новия цвят на покрива – Сив „Платина“. Над 30 потенциални комбинации позволяват на клиентите да прекроят външния вид на своя нов Captur според личния си вкус. Той предлага също така шест различни пакета за персонализация на интериора (контурите на централния тотем, аераторите, високоговорителите и скоростния лост) в следните цветове: слонова кост, син „Океан“, карамел, червен и 2 вида хром. Те са допълнени от външни пакети за персонализация в пет цвята: слонова кост, червен, син „Океан“, кафяв „Капучино“, оранжев „Атакама“ (капачки на болтовете на джантите, лайстни на вратите и т.н.).

Подобно на последните модели от продуктовата гама на Renault и новият Captur е оборудван с Full-LED Pure Vision предни светлини (в зависимост от версията). Тази технология подобрява едновременно външния вид на автомобила и безопасността, като намалява заслепяването. В новия Captur са монтирани и C-образни LED дневни светлини, които  станаха емблематични за светлинния подпис на марката. По същия начин задните светлини включват тази запазена марка, която е видима през нощта и деня.

Captur е различен, приближавайки се като дизайн стъпка по-близо до по-големия си събрат Kadjar. Радиаторната решетка е модифицирана благодарение на отличителна хромирана ивица. Под предната и задната брони сега са монтирани нови защитни скари, които са доказателство за приключенския дух на Captur.

За трите нива на оборудване се предлагат четири вида алуминиеви джанти: две 16-инчови и две 17-инчови.

Сега Captur може да се поръча с фиксиран стъклен покрив (за ниво на оборудване Intens). В комбинация с двуцветното купе, тази нова характеристика предлага още по-открояващ се дизайн на автомобила.

По-изискан от преди, интериорът се възползва от висококачествена пластмаса, лъскав хром и елегантно приглушени тонове. Воланът е изработен от по-луксозни материали и, при по-високите версии, идва тапициран в пълнозърнеста кожа. Скоростният лост сега е с по-модерно излъчване, докато панелите на вратите са модифицирани с цел безпроблемно монтиране на тях на всички бутони и контролери. LED светлините в таблото над предните седалки включва индивидуални светлини за четене.

При по-високите версии новият дизайн на седалките обгръща тялото на пътника, предлагайки по този начин допълнителна странична опора и по-голям комфорт.

В същото време новият Captur запазва своите най-практични характеристики, включително своята Easy Life жабка-чекмедже и свалящата се тапицерия.

Технология, предназначена да направи живота в Captur още по-приятен

Уникалното изживяване с премиум аудио системата на Bose® трансформира кабината в истинска концертна зала, създавайки автентичен, чист и реалистичен звук, достоен за изпълнение на живо. Това аудио изживяване се постига чрез система, базирана на шест високоговорителя Bose с висока резолюция и субуфер в багажника.

Средните нива са оборудвани с Media Nav Evolution, мултимедийна система, която предлага най-доброто съотношение качество-цена на пазара, взимайки предвид многото функции, които обединява: навигация, Bluetooth телефония, аудио стрийминг чрез смартфона на потребителя и дисплей за камерата за движение на заден ход, плюс функция Driving Eco2, която оптимизира стила на управление и разхода на гориво.

Renault R-LINK Evolution е най-модерната мултимедийна система в новия Captur. Тя идва със седем инчов капацитивен екран и много повече възможности за персонализация.

За пръв път в Captur се монтира BSW (Blind Spot Warning), която е налична от третото ниво на оборудване. Четири сензора засичат наличието на движещи се автомобили в слепите точки на страничните огледала, включително мотори и велосипеди. Когато, за по-дълго от 1 секунда, бъде засечен автомобил в сляпата точка на водача, в огледалото веднага се включва светлинен индикатор. Активна при скорости между 30 и 140 км/ч, тази технология прави движението по-безопасно за всички.

В допълнение към задните паркинг сензори, и в зависимост от версията, новият Captur може да бъде доставен с предни паркинг сензори и камера за движение на заден ход, за да се улесни маневрирането и да се подпомогне избягването на удари и драскотини, които са ежедневен риск в населените места.

Друго ново предложение, достъпно за по-високите нива на оборудване, е функцията Easy Park Assist, която значително улеснява маневрирането при паркиране. Водачът започва чрез показване какъв вид паркомясто търси, дали паралелно, перпендикулярно или под ъгъл. Когато автомобилът се движи със скорост под 30 км/ч, тази система засича всички свободни паркоместа. След като бъде намерено подходящо място, системата изчислява и координира завиването на автомобила, което означава, че не се налага водачът да прави нещо, а трябва да се фокусира единствено върху ускоряването и спирането.