Начало Автомобили Renault MEGANE R.S. TROPHY-R с рекорд на Нюрбургринг

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R с рекорд на Нюрбургринг

1468
0

Новото Renault MEGANE R.S. TROPHY-R постави рекорд на пистата Нюрбургринг в категорията за автомобили с предно предаване. Моделът е сред последните попълнения в Renault Sport и ще има специално представяне по време на уикенда за Гран при на Монако. Пилотите на френския тим във Формула 1 Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг ще демонстрират колата по улиците на легендарното княжество.

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R е създаден като състезателен автомобил – от малък екип за много кратко време

При разработката конструкторите се съсредоточават върху три основни аспекта: максимално сваляне на теглото, преработена аеродинамика и нови настройки на шасито. Резултатът е забележителна кола. MEGANE R.S. TROPHY-R е със същия двигател като MEGANE R.S. Trophy (300 к.с.), но тежи с до 130 кг по-малко. Работата по аеродинамиката като цяло води до невероятно поведение и през април автомобилът поставя рекорд на Нюрбургринг. Той прави обиколка на легендарното трасе (20,6 км) за 7:40.100 мин.

Историята на Megane R.S. и пистата Нюрбургринг датира от повече от 10 години

През 2008 г. Megane R.S. R26.R прави тур за 8:17 мин, поставяйки първия рекорд в категорията на автомобилите с предно предаване. Това време е подобрено 3 години по-късно от второто поколение Megane R.S. във версия Trophy – 8:07.97 мин. През 2014 г. Trophy-R версията на Megane III R.S. дава постижение от под 8 минути: 7:54.36 мин.