Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено представи новия си болид – R.S.17

Рено представи новия си болид – R.S.17

66
0

Екипът на Рено представи официално новия си болид във Формула 1 за 2017 г. – R.S.17. Събитието се състоя на церемония в Лондон. Пилоти на тима тази година ще бъдат Нико Хюлкенберг, който дойде от Форс Индия, и Джолион Палмър, за който това ще бъде втори пореден сезон в тима. Сергей Сироткин ще е трети пилот.

Очаквано колата е оцветена в жълто и черно, като първото преобладава в предната част, а второто в задната. Това са класическите цветове за тима, като черното тази година е доста повече спрямо 2016 г. В болида правят впечатление перката като на акула върху капака на двигателя, подобно на Заубер, и разделянето на тръбата за въздух към мотора на 3 части.

„Предстоящият сезон е голямо предизвикателство, заяви президентът на Рено Спорт Жером Стол. – Наехме много хора и се готвихме много здраво за 2017 г. Искаме да направим категорична, осезаема стъпка напред по отношение на представяне и резултати. Очакваме да сме 5-и в шампионата при конструкторите. Имаме хората, ресурсите и потенциала да го направим. Уверени сме, защото свършихме страхотна работа в последните месеци. R.S.17 е първият болид, който Енстоун и Вири можеха да планират и развият от нулата. Много сме доволни от плодовете на това сътрудничество.“

Управляващият директор на Рено в F1 Сирил Абитебул заяви: „Инвестирахме много и сме увеличили персонала си с 25%. Миналия сезон беше да създадем основната на тима. Тази година трябва да постигаме резултати на пистата. Ако новите правила са положителни за спорта, ще са добри и за нас. Това е възможност за нас да настигнем големите отбори. Към нас се присъедини силна група от партньори в лицето на BP, Castrol, MAPFRE и SMP Racing, които представляват най-добрата предсезонна спонсорска придобивка в падока.“

Техническият директор Боб Бел добави: „Никой от нас не знае дали заради новите правила изпреварванията тази година ще са повече. Ще разберем в Мелбърн, като се надявам да са.”