Начало Автомобилни новини Renault Scenic E-Tech electric вече може да се поръча

Renault Scenic E-Tech electric вече може да се поръча

610
0
Renault Scenic E-Tech electric

Клиентите на електрическия Scenic могат да избират между два двигателя, три нива на оборудване и два капацитета на батерията.

Renault Scenic E-Tech electric вече може да се конфигурира и поръчва в България. От  фирмата производител твърдят, че моделът „поставя на първо място удоволствието от електрическото шофиране“. Scenic E-Tech electric разполага с мощност от 125 кВт/170 к.с. или 160 кВт/220 к.с. и се отличава с компактни размери.

Електромобилът е изграден върху платформата AmpR Medium и осигурява динамично и пъргаво шофиране. Това го прави подходящ за всякакви пътувания. Моделът е по-лек (ниво techno с батерия 87 кВтч – 1850 кг) и по-компактен от средния автомобил в C-сегмента. (Дължина х широчина х височина – 4,47 х 1,86 х 1,57 м)

Междуосието от 2,78 метра осигурява комфорт на пътниците на задните седалки. Те се радват на щедро пространство за коленете (278 мм). Както и на място за главите от 884 мм при версиите с интерактивен панорамен покрив Solarbay. Scenic E-Tech electric има и просторен 545-литров багажник, готов да побере всичко, от което се нуждаете за забавна семейна ваканция.

Scenic E-Tech electric – комфорт за цялото семейство

Неотдавна Scenic E-Tech electric беше избран за Автомобил на годината в Европа.  Той е проектиран с мисъл за семействата и нуждата им да пътуват свободно и безопасно. Модерният електрически автомобил е оборудван с интуитивни технологии. Scenic може да посрещне и нуждите на корпоративни клиенти, които желаят да контролират разходите си, наслаждавайки се на комфортен пробег.

Нива на оборудване

Scenic E-Tech предлага избор от три нива на оборудване: evolution, techno и – за първи път в електрическата гама – esprit Alpine. Нива techno и esprit Alpine са налични с батерия 87 кВтч с пробег до 625 км (според WLTP).  Версията evolution се предлага с батерия 60 кВтч, която осигурява автономия до 430 км по WLTP.

Renault Scenic E-Tech може да бъде заредено с до 7 кВт на стенно устройство или с до 2,3 кВт от домашен контакт. Мощността на зареждане от колонка с трифазен ток е 22 кВт, а от бързозарядна DC станция – 150 кВт.

Цени и варианти на Scenic E-Tech electric

Моделът е наличен за поръчки в дилърската мрежа на марката в страната. Цените започват от 82 990 лв. за ниво на оборудване evolution с батерия 60 кВтч.  Нивото techno с батерия 87 кВтч се предлага за 94 990 лева.

Автомобилът се произвежда във Франция в завода Ampere Electricity в Дуе. Първите доставки на клиенти ще започнат до края на 2024 г.