Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено доволни от постиженията на двигателите си в Мелбърн

Рено доволни от постиженията на двигателите си в Мелбърн

36
0
Ярно Трули

Реми Тафен, операционен мениджър на Рено Спорт F1, обобщава уикенда за Гран при на Австралия за екипа си.

– Перфектен старт на сезона за Рено Спорт F1 – полпозишън и победа за RS27 с Ред Бул Рейсинг. Как премина състезателният уикенд за екипа ви?

– Според мен премина много гладко и по план. Постигнахме целите си – полпозишън и две места на подиума с Ред Бул и Рено. Двигателят RS27 се представи много добре и макар да не ни бе леко при толкова високо ниво на конкурентните екипи, постигнахме всичко предначертано и взехме повече точки, отколкото който и да е друг производител на агрегати. Трябва да се признае, че Рено Спорт F1 допринесе за резултатите, така че благодаря на всички в отбора.

– Фетел спечели, Марк Уебър също направи силно състезание и стана пети. Смятате ли, че Ред Бул са толкова силни, колкото миналия сезон?

– Партньорството Ред Бул-Рено е много силно и със сигурност гради върху резултатите от предишни години. Себастиан направи перфектна надпревара, използвайки RS27 прекрасно, за да победи в първия кръг от сезона. Марк също вървеше на ниво, но нямаше късмет и загуби място при последните питове от Фернандо [Алонсо]. Със сигурност ще се случат още много неща. Поглед назад към състезанието показва, че сме силни, но сме наясно, че ще трябва да продължим да натискаме, ако искаме да останем пред всички, опитващи се да ни настигнат. Има много конкурентоспособни екипи в момента, но всички елементи са налице за това Ред Бул да са в същата форма и в Малайзия.

– Смятате ли, че има още какво да се извлече от партньорството на отбора с Рено?

– Да и е ясно, че стартираме годината в прекрасна форма. Необходимо е да продължим да опитваме сме начело и да извличаме максимума от партньорството си. Ще дадем най-доброто от себе си за колегите ни.

– Два двигателя Рено имаше на подиума благодарение третото място на Виталий Петров.

– Безкрайно силен резултат за Виталий и отборът може да е много горд от него. Не е лесно да загубиш съотборника си още преди началото на сезона, но всички в екипа се справиха невероятно с предизвикателството и очевидно изкараха великолепна Гран при. Виталий караше във всяка обиколка като на квалификация и това само показва колко са добри плюс колко силен може да е пакетът Рено/RS27.

– Лотус финишираха за първи път с вашия двигател благодарение 15-о място на Ярно Трули. Как се развиват връзките ви с тях?

– Много сме доволни от връзките си с Лотус, прекрасно е да работим заедно. Ясно е, че всичко върви в правилната посока и е очевидно, че трябва да бъдат предприети стъпки и от двете страни, за да постигнем целите си. За съжаление Хейки [Ковалайнен] отпадна с теч на вода, но двигателят е наред и за следващия кръг в Малайзия. Ярно изкара сравнително безпроблемна надпревара, като ни даде идея за темпото на колата и как да градим представянето в предстоящите стартове.

– RS27 бе издръжлив по време на уикенда, като спечели повече точки от който и да е друг агрегат. Окуражен ли сте от представянето през уикенда?

– Една надпревара не изчерпва жизнения цикъл на един двигател и знаем, че ни предстои дълъг път тази година. RS27 обаче работи чудесно с различните автомобили и доказва, че бе добре подготвен през зимата. Ще използваме моторите и на Сапанг, като досега нещата са по план.