Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено експериментират с повече гориво в петък

Рено експериментират с повече гориво в петък

40
0

Тимът на Рено експериментира в свободните сесии днес с повече гориво в автомобилите в рамките на подготовката за предстоящата Гран при на Бахрейн. Това в известна степен обяснява още по-бавното от очакваното темпо на болидите.
Денят не бе никак лек за нас. Концентрирахме се върху това да подготвим колата си за надпреварата, но не бяхме особено бързи и не можахме да намерим добро сцепление през цялото време – обясни Фернандо Алонсо. – Върху това трябва да се фокусираме утре. Наистина трябва да намерим повече скорост, заради което внимателно ще анализираме данните си тази вечер.
Колегата му Нелсиньо Пикет допълни, че са работили по спирачките, които се натоварват изключително много в Бахрейн.
До втората сесия автомобилът вече се държеше добре, чувствах се по-удобно на пистата. Ясно е, че трябва да си подобрим темпото, но съм убеден, че това ще е възможно утре – каза още той.
Междувременно Алонсо отрече слуховете, че в договора му с Рено има клауза, която би позволила преждевременно прекратяване. Името на двукратния световен шампион се спряга почти непрекъснато за мястото на Фелипе Маса във Ферари, особено след неубедителното представяне на бразилеца в първите два старта от сезона. Запитан директно има ли подобна точка в контракта му, Алонсо заяви:
Не си спомням такава клауза и съм подписал с Рено за две години. Но както видяхме и миналата година, контрактите са доста гъвкави.
Испанецът определено има опит с предсрочно прекратяване на контракт, след като изкара само един сезон в Макларън при подписан тригодишен договор. След няколко сблъсъка с тима Алонсо си тръгна в края на миналата година и се върна в Рено.