Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено готови да използват нов дифузьор

Рено готови да използват нов дифузьор

77
0

Адвокатът, който днес представи Рено на изслушването относно дифузьорите в Париж, потвърди, че френският тим е готов да представи собствена версия на спорния дизайн на елемента.

Адвокатът Андрю Форд съобщи пред Апелативния съд на ФИА, че отборът на Рено е започнал да работи върху концепцията и е направил запитване към представители на федерацията, дали тя ще бъде законна.

„Проблемът не е в това, че Рено изпуснаха нишката, а в това, че от ФИА казаха, че е незаконно“, каза той.

Форд разкри, че Рено биха могли веднага да въведат в производство своя първоначален вариант на дизайна, теоритично още в Китай този уикенд, ако съдът отсъди да бъдат отхвърлени решенията на стюардите, които разрешават скандалните дифузьори. В Австралия, Рено, Ферари и Ред Бул протестираха срещу болидите на Браун, Тойота и Уилямс. В Малайзия БМВ Заубер ги последва. Тези седем отбора присъстваха днес в Париж, както и Макларън, който поддържа анти-дифузьорно настроените отбори, но не се очаква представители на тима да говорят пред съда.

Адвокатът на Ферари Найджъл Този, който участваше и в шпионската сага през 2007-ма, поведе антидифузьорния спор, критикувайки твърдението на Браун, че жалбата им е „отмъстителна“. По отношение на предишния технически директор на Ферари Рос Браун, Този, каза: „Само човек с изключителна арогантност би могъл да си помисли, че е прав, когато толкова много от неговите уважавани колеги не са съгласни.“

Адвокатът на Ферари не въздържа своята критика и срещу ФИА, отбелязвайки противоречивостта при съобщаването на някои от отборите, че концепцията им за дифузьора е незаконна, след което е насърчила сходни възгледи при други отбори. „Позицията на ФИА е наистина смайваща. Ние ви призоваваме да спасите ФИА от самата нея,“ каза той на съдебните заседатели.