Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено има нужда от пилот лидер, смята Васьор

Рено има нужда от пилот лидер, смята Васьор

77
0

Спортният шеф на Рено във Ф1 Фредерик Васьор заяви, че тимът има нужда от пилот тип лидер, който да води отбора напред. През този сезон за френския екип карат Кевин Магнусен и Джолион Палмър. Не е ясно обаче дали и двамата ще запазят позициите си за 2017 г.

Очаква се екипът да вземе решение по този въпрос в началото на септември. До момента Магнусен се представя по-силно, като спечели единствените 6 точки за екипа си със 7-ото място в Гран при на Русия. Според Васьор състезателите се приспособяват все по-лесно и успешно към шампионата, но отборът се нуждае от лидери.

„Не е лесно за тях. Те са настроени, че трябва да побеждават, а сега това им липсва доста, заяви Фредерик. – Виждам, че надграждат себе си – все пак Джо е новобранец, а Кевин има само един сезон в шампионата. Те са чудесна подкрепа за екипа, но ни трябва лидер. Ако обърнем внимание на по-известните истории на водещите конструктори, те винаги са свързвани с едно име, което да представя отбора – Шумахер и Ферари, Фетел и Ред Бул, Хамилтън и Мерцедес, Алонсо и Рено.

Пилотът е много важен. Той не е само за изпълнението на пистата, а и за да бъде способен да поведе отбор. В момента имаме около хиляда човека в тима. Трябва ни мотивиран човек, който да иска да разпали и останалите. Рано ни е да взимаме решения кой да бъде този човек. Най-вероятно това ще стане другия месец. Искаме да минат поне още два кръга, за да сме сигурни в избора си.”