Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено изненадани от твърде ниските температури

Рено изненадани от твърде ниските температури

46
0

Рено изкара безпроблемен ден на Истанбул парк, но от екипа признаха, че са били изненадани от ниските температури, въпреки предварителните прогнози. Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който бе оптимист от представянето на тима на Каталуния, намери и днешните тренировки за окуражително.
Условията на пистата със сигурност не бяха идеални днес, но са едни и същи за всички отбори и не повлияха твърде зле на програмата ни. Успях да изпробвам доста неща по колата и събрах интересна информация, особено за баланса. А и днешното представяне е окуражаващо за останалата част от уикенда – каза испанецът след сесиите.
Съотборникът му Нелсън Пикет също нямаше проблеми през първия ден тренировки на Истанбул парк, но изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс отбеляза, че метеорологичните условия все пак са изненадали екипа в известна степен.
Очаквахме ниски температури, тъй като състезанието се провежда по-рано през годината от обичайното, но температурите се оказаха дори по-ниски от предвижданите. Вследствие на това механичното сцепление бе доста ниско и е причина за множеството инциденти, които видяхме днес на трасето – заяви той.
Шефът операции на пистата за департамента, отговарящ за двигателите, Денис Шеврие допълни, че според тяхната информация това е повлияло не само на Рено.
Температурата на въздуха достигна 15 градуса в първата сесия, но във втората падна заради превалелия по обяд дъжд. Асфалтът пък едва стигна 23 градуса, при това сутринта – повече от два пъти по-ниска стойност от близо 50-е градуса, които трасето достига през лятото.