Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено мислят за правни действия срещу Макларън

Рено мислят за правни действия срещу Макларън

37
0

Рено обсъжда евентуални съдебни действия срещу Макларън, ако Световният моторспорт съвет постанови, че французите са невинни в новозаформилия се шпионски скандал.###Рено обсъжда предприемането на съдебни действия срещу Макларън, ако Световният моторспорт съвет постанови, че французите са невинни в новозаформилия се шпионски скандал, съобщи Флавио Бриаторе.
Френският тим бе принуден да се яви на изслушване Монако, за да отговори на запитвания във връзка с обвинението, че са използвали интелектуална собственост на Макларън. Причината за възникването на новия шпионския скандал в F1 бяха материалите, собственост на Сребърните стрели, които бившият им инженер Фил Макeрет е взел със себе си на новото си работно място в Рено. Като допълнение от френския отбор не са доволни и от някои неверни факти, изнесени от Макларън по техен адрес.
В тази връзка шефът на френския екип Флавио Бриаторе заяви:
„Много лоши неща бяха казани по наш адрес от Макларън през последните няколко седмици, такива, които доста ни навредиха. Ние ще бъдем оневинени и веднъж щом присъдата бъде произнесена ще обсъдим правните си действия. Нашата репутация бе опетнена.”
Изходът от изслушването се очаква с огромен интерес и тъй като според специалистите той ще повлияе на решението на Фернандо Алонсо дали да се завърне в Рено.