Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Рено може да имат проблеми в Канада с новите си цветове

Лотус Рено може да имат проблеми в Канада с новите си цветове

120
0
Лотус,Лотус Рено,Рено

Екипът на Лотус Рено може да има проблеми в Канада заради новите си цветове според информации от местната преса. След придобиването на френския тим от Гении Капитал и присъединяването на Лотус Груп колите бяха пребоядисани в черно и златно – като болидите на Тийм Лотус от годините, когато отборът е спонсориран от цигарите Джон Плейър Спешъл. Именно асоциацията с JPS (нямащи нищо понастоящем с Формула 1 като цяло) може да се окаже препъни камък за екипа, макар ситуацията все още да не е изяснена на сто процента.

Според канадските закони в страната е забранена не само рекламата на тютюневи продукти, но и промотирането на такива, пораждащи асоциация с цигари. Говорител от канадската здравна организация сподели с журналисти, че инспекторите й ще трябва внимателно да прегледат дали има нарушение на законодателството.

Категорично против закона е да се прави дори асоциация с цигари. На мястото на Лотус щях да се притесня – чудя се дали са наясно с канадските порядки – заяви говорител на Империал Табако, чиято марка е JPS в страната.

Изключения обаче се допускат и е възможно Лотус Рено Гран при все пак да нямат грижи с новите си цветове. До 2003 г. освен това логата на тютюневи продукти спокойно бяха приемани в Канада, въпреки че въпросният закон съществува от 1997 г. И в следващите години има подобни случаи, като в историята на Гран при са сключвани и конкретни споразумения.