Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не са сигурни за инерционните амортисьори

Рено не са сигурни за инерционните амортисьори

49
0

Рено вече не са толкова сигурни дали да използват инерционните си амортисьори в Унгария след поредното разяснение от страна на ФИА.
Френският отбор планираше да постави отново системата след потвърждението, че няма риск да бъде наказан от съда, който ще се събира в края на този месец, за да реши дали инерционните амортисьори са нелегални.
„Първо получихме съобщение в понеделник, че ФИА ще препоръча на съда отборите, които са използвали инерционните амортисьори в Унгария да не бъдат наказвани за вече минали състезания след като изслушването ще бъде някъде около Гран при на Турция. Заради това ще използваме системата в Унгария”, заяви по-рано през седмицата Пат Саймъндс от Рено.
По-късно обаче се появи друго писмо от техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг адресирано до отборите в F1, в което се обяснява позицията на ФИА и от Рено започнаха да се съмняват дали да карат с инерционните амортисьори. В писмото се съобщава, че има вероятност останалите тимове да се съюзят и да протестират, ако французите пак използват системата.
Единственото, което заяви говорителят на френския тим по въпроса бе: „Все още обсъждаме нашето положение”
Освен това Уайтинг отказа да приеме колите на Торо Росо, които пристигнаха в Унгария с шасита, пригодени за монтиране на инерционни амортисьори. Разрешението на този въпрос вероятно ще повлияе на решението на Рено дали да използва системата.