Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да запази името на Лотус, ако купи тима

Рено няма да запази името на Лотус, ако купи тима

30
0

Управляващият директор на Рено Ф1 Сирил Абитебул опроверга появилите се слухове, че при закупуване на тима от Формула 1 Лотус ще запази неговото име поне в първия сезон. Целта според информациите била да не се загуби имиджа на компанията при слаби резултати през 2016 г. Очаква се скоро това да стане факт, като френската компания вече подписа „писмо за намерение“ за закупуването на екипа от Енстън.

„Ако Рено завърши сделката по закупуването на Лотус, то тимът във Формула 1 ще бъде преименуван през 2016 г., няма причина да се чака, зави Абитебул. – Знаем, че следващият сезон ще е преходен и резултатите може да не са на много високо ниво, но няма причини да задържаме маркетинговото ни развитие. Рено има дълга история и ние искаме да я споделим.“

„Рено е славна марка, но концерна има и други брандове, ще видим какво име ще бъде избрано за тима от Формула 1. Не мога да кажа нищо кога официално ще бъде анонсирано споразумението с Лотус.“ Наскоро Абитебул каза още, че се очаква новини да има около уикенда за Гран при на Абу Даби.