Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено позитивно настроени след днешния ден

Рено позитивно настроени след днешния ден

1119
0
Рикиардо Рено
Даниел Рикиардо, снимка Рено
Тимът на Рено определя петъчния ден на пистата Истанбул парк като много предизвикателен. Всички в тима очакваха скоростта да бъде много по-добра в комбинация с по-твърдите гуми на Пирели за този състезателен уикенд. Условията и в двете свободни тренировки на турското трасе бяха далеч от идеални и двамата пилоти на Рено имаха затруднения със сцеплението и загряването на гумите.

„Като цяло бих казал, че денят бе много предизивкателен за нас. По време на сутрешната сесия нямах никакво сцепление. Във втората тренировка нещата се подобриха, но отново не бяхме достатъчно бързи. Не успях да се насладя по най-добрия начин на тази невероятна писта, което е малко разочароващо. В края на втората тренировъчна сесия намерихме правилния ритъм и като цяло съм положително настроен за остатъка от Гран при на Турция“, сподели Даниел Рикиардо.

„Започнахме деня много трудно заради малкото сцепление на пистата, особено с твърдите гуми. Ниските температури и новата настилка определено не ни помогнаха. Направихме крачка напред във втората сесия, но смятам че сме още далеч от резултата, който искаме да постигнем. Надявам се на по-добро представяне през утрешния ден“, заяви другия пилот на Рено Естебан Окон.