Начало Автомобилни новини Рено представи новото Туинго в Женева

Рено представи новото Туинго в Женева

119
0
Рено Туинго

Рено представи напълно новото поколение на популярния си малък модел Туинго днес на автомобилния салон в Женева. Както се изразиха създателите му, новото Туинго е създадено върху чисто нов листа хартия, като моделът едновременно запазва симпатичния си външен вид, но има още по-добра функционалност и ефективност. Колата е по-късо от преди с 10 см, но с 13 см е по-голямо разстоянието между осите, което осигурява простор в салона.

Колата ревниво пази стила на най-първото поколение от 1992 г., но технологично е създадена на напълно нова платформа, която концернът ще споделя с Даймлер и върху нея ще се правят и новите Смарт.

Забележително е, че двигателят е монтиран отзад, като се освобождава място в предната част и значително се подобрява диаметърът на завой.

Това дава възможност Туинго да прави пълен обратен завой с диаметър от едва 8,65 метра.

Отразявайки концептуалните Twin’Z и Twin’Run, които Рено представи през 2013 г., новото Туинго излъчва индивидуалност. Подобно на своя предшественик, новият модел предлага избор между 4 цвята (бледо синьо, бяло, жълто и червено), непогрешим знак!

Други детайли пък са силно повлияни от легендарното Рено 5, включително наклонът на задното стъкло на новото Туинго и неговите издути калници, загатващи за Рено 5 Турбо, който бе толкова популярен сред публиката в онези дни.

Предната част разчита на запазената за марката идентичност, включително голямото лого на Рено, позиционирано на черен фон. Изразителният поглед на новото Туинго е подсилен от неговите големи фарове, в горната част на които са позиционирани мигачите, както и от неговите LED дневни светлини, комбиниращи високотехнологично усещане с ехо от предшествениците на модела.

За първи път в историята си моделът ще се предлага с 5-врата версия, която със сигурност е още една опция за по-добра функционалност.

Четирите екстериорни цвята и опциите за персонализиране означават, че новото Туинго може да приеме различно излъчване – от градско до спортно, дамско и мъжествено.

Новото Рено Туинго бе вдъхновено не само от оригиналното Tуинго, но и от Рено 5. То е модерен поглед към жанра на градския автомобил с акцент върху иновациите по отношение на линиите и архитектурата му. Новото Туинго е забавен, игрив и жизнен градски автомобил – коментира Лоранс ван ден Акер, оглавяващ „Индустриален дизайн”.

Новият модел ще е с напълно нови авангардни мотори. SCe 702 е бензинов атмосферен мотор със 70 к.с. и 91 Nm. Обемът му е 999 куб. см и е супер икономичен. Вторият е TCe 90, 898 куб. см турбо с 90 к.с. и 135 Nm.