Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено с инерционните амортисьори в Унгария

Рено с инерционните амортисьори в Унгария

53
0

Рено ще върнат инерционните амортисьори в колите си за Гран при на Унгария, стана ясно днес.
###
Рено ще върнат инерционните амортисьори в колите си за Гран при на Унгария, стана ясно днес.
В писмо на техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг до екипите в F1, пуснато около обяд, става ясно, че обжалването на решението на комисарите, които обявиха системата за редовна в четвъртък, няма да стане преди 22 август. Tака “този период може да се разглежда като срок на благосклонност”. В писмото си Уайтинг обяснява, че ако съда постанови инерционните амортисьори за неотговарящи на правилата, “ФИА ще помоли съда да не наказва нито един тим, който ги е използвал в състезания, проведени преди решението да бъде взето”.
Федерацията сама реши да оспори пред съда (поканен пак от нея) решението на собствените си комисари в Германия, тъй като по-рано забрани тези системи. Тя ги обяви за нередовни по силата на точка 3.15. Според нейното тълкува те са подвижни елементи, влияещи на аеродинамиката, които са забранени по този пункт. Но от Рено успяха да докажат, че те са част от окачването, a не от аеропакета.
Във френския тим обаче не искаха да рискуват с използването на амортисьорите на Хокенхайм, като очакваха окончателното решение да стане ясно тази седмица.
Говорителят на федерацията обаче каза вчера, че съдът може да се събере най-рано през първата седмица на септември.
Това означаваше, че Рено и още 6 тима трябваше да рискуват дисквалификация в състезанията до тогава, ако ги използват.
Днес федерацията неочаквано отвори вратичка за връщането на системите с това писмо на Чарли Уайтинг.
Ситуацията изглежда почти абсурдна, но е ясно, че Рено получава зелена светлина да ползва специални пружини с тежест, които помагат при работа на предните гуми и дават с около 0,3 сек по-голяма бързина на обиколка.