Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено със златни елементи по R31 на Сепанг

Рено със златни елементи по R31 на Сепанг

46
0
Виталий Петров

Болидите на Рено ще са с обновена цветова схема за Гран при на Малайзия, съобщиха от тима. Върху предното крило, кутиите за радиаторите и капака на двигателя на R31 определени елементи ще бъдат направени от 22-каратово жълто злато. Комплектите ще бъдат използвани от Ник Хайдфелд и Виталий Петров в квалификацията и надпреварата.

Производството е било в Енстън, но пазено в тайна. Златните компоненти ще се транспортират до Малайзия от специализирана фирма с оглед на сигурността.

Убеден съм, че R31 вече е най-добре изглеждащата кола на грида, но искахме да я направим още по-специално за състезанието в Малайзия. Инкорпорирането на елементи от чисто злато бе истинско предизвикателство, но момчетата свършиха невероятна работа и произведоха всичко навреме – коментира шефът на екипа Ерик Булие.

Добавянето на злато означава допълнително тегло – няколкостотин грама, уточни техническият директор Джеймс Алисън.

Те обаче ще са като баласт и частите са направени специално според тези изисквания. Единствено по задното крило няма да има златни компоненти, за да не попречим на ефективността на системата за отварянето му. Взехме специални мерки да предпазим частите около иновативната ни изпускателна система, не бива да се стопят – допълни той.

Така от Рено всъщност честитиха 1-ви април на феновете си.