Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено също разкри цветовете на автомобила си за 2019 г.

Рено също разкри цветовете на автомобила си за 2019 г.

2319
0

Екипът на Рено също показа цветовете на новия си автомобил във Формула 1 за 2019 г. – RS19. Показаното шаси е миналогодишното, но модифицирано според новите правила с по-широки и опростени предно и задно крило.

Пилоти на Рено тази година са досегашният титуляр Нико Хюлкенберг и новият състезател Даниел Рикиардо, който дойде от Ред Бул. Колата е в познатата цветова схема с жълто и черно.

Миналата година Рено завърши на 4-о място в шампионата при отборите, като направи сериозен прогрес спрямо 6-ата позиция през 2017 г. Сега амбициите на френския тим са да се доближи до водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

„Искаме да сме реални претенденти за челните места“, каза президентът на Рено Жером Стол.

„Искаме да се борим за повече, добави управляващия директор Сирил Абитебул. – Желаем да намалим разликата спрямо водещите отбори и целта ни е да имаме отлично ниво по отношение на двигателя.

Сега е точното време да покажем всичко, което се случва на заден план в базата ни за последните 3 години. Когато се разхождаш в Енстън, усещаш страстта и отдадеността към състезанията.

Можете да видите, че сме подобрили фабриката във всяка една област. Почти всичкo или всичко е трансформирано – въздушния тунел, производството, фрезовите машини, стаите за почистване и т.н.“

Шефът по двигателите на френския концерн Реми Тафен заяви, че в тима са имали най-добрата зима за последните 5 години.

„Новите правила са изключително комплексни, каза още Тафен. – Разбираме ги и имахме време да направим нужната структура и да ангажираме хората, които ни трябват.

Работихме здраво по хибридните системи и много по двигателя с вътрешно горене. През 2018 г. въведохме някои нови концепции, които се оказаха успешни. Някои от тях ги пренесохме в колата за 2019 г.“

Новият пилот Рикиардо от своя страна каза, че в тима има голям глад за успехи. Австралиецът иска да се отплати на екипа за гласуваното му доверие.